top of page
IMG_9553 x.JPG

MAAHITAR
Saana Pulkkinen

Tarinankertoja

Laulaja, viulisti, multi-instrumentalisti

Säveltäjä

Musiikkipedagogi (AMK)

Etnomusikologian opiskelija

Taikaolento

 

Miksi?

Improvisaatio, luovuus ja luontoyhteys

 

Millä kokemuksella?

Koulutukseltaan kansanlaulun instrumenttipedagogi sekä muusikko (kansanmusiikkiviulu), takana omakustannealbumin tuottaminen ja satoja keikkoja eri genreissä, instrumenteissa ja kokoonpanoissa.

Heippa, mie olen Maahitar, toiselta nimeltäni Saana Pulkkinen. Olen tarinankertoja tästä ja toisesta todellisuudesta. Olen myös laulaja, säveltäjä, multi-instrumentalisti, kansanlaulunopettaja, esiintymisvalmentaja ja taikaolento. Alunperin mie tulen Itä-Suomen metsistä, järvistä ja soista Savonlinnasta, missä juureni ovat syvällä maasta, jonka tarinoita ihmiset ennen minua ovat laulaneet kivikaudelta lähtien. Miula on vahva yhteys synnyinseutuuni: sen metsiin ja järviin ja kivikautisiin asuinpaikkoihin, joista mie olen kuullut tarinoita. Ja miula on silmät ja korvat ja hyvä mielikuvitus.

 

Lapsesta asti olen viettänyt paljon aikaa yksin metsässä kuunnellen luonnon kertomia tarinoita ja laulaen niitä. Kaikella on tarina ja kaikki liike ja jokainen ääni on osa maailmankaikkeuden laulua. Mie havainnoin maailmaa, inspiroidun kaikesta oksalta tippuvasta vesipisarasta junakuulutuksiin ja sävellän. Miulle genre ja instrumentti on toissijaista ja syvimmän yhteyden musiikkiin koen säveltämisen kautta, mitä teen kaikilla soittamillani instrumenteilla. 

 

Vuosien varrella olen opiskellut eri genrejä eri instrumenteilla laajasti mielenkiintojeni mukaan. Eniten olen opiskellut klassista ja kansanmusiikkiviulua sekä pop-jazz- ja kansanlaulua. Niiden lisäksi soitan alttoviulua, pienkanteleita, pianoa, jouhikkoa ja muita instrumentteja. Omassa musiikissani yhdistyy kaikki, mitä olen opiskellut: klassisen maailman tekniikat yhdistettynä arkaaisen musiikin näkemykseen musiikista olotilana, jossa yhdellä sävelellä voi maalata kokonaisen maailman, ja kaikkea siltä väliltä.

Ota yhteyttä

Keikkapyynnöt, yhteistyöehdotukset

ja muut yhteydenotot sähköpostilla

bottom of page